Paella
Składniki:
- opakowanie krewetek mrożonych Black Tiger (Biedronka się kłania)
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 150 g ryżu białego
- szczypta szafranu i słodkiej papryki
- 400 ml bulionu
- 100 g mrożonego groszku zielonego
- sok z cytryny
- oliwa z oliwy
- natka pietruszki
Wykonanie:
Na początku obierz cebulę i czosnek, drobno pokrój. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
Potem na oliwie zeszklij cebulę, czosnek i paprykę.
Dodaj ryż, szafran i paprykę słodką. Dobrze wymieszaj. Dodaj bulion i duś 10 minut.
Kolejny etap to dodanie groszku, wymieszanie i dołożenie krewetek. Nie mieszaj!
Gotuj całość ok. 5 minut, aż bulion odparuje, a ryż wciągnie resztę płynu.
Podawaj z natką pietruszki, skropione sokiem z cytryny.
Smacznego!
Ps. Zdjęcia nie mam, skasowałam przez przypadek... :(
Ps2. Przepis pochodzi z jakieś gazety, niestety mam tylko wyrwaną kartkę...
Jeszcze raz smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz mi komentarz :)