Lubię wiedzieć, że dobrze się odżywiam. Świadomie wybieram produkty, chociaż często nie są on light. Lubię jak jest kolorowo i ładnie podane. Nie zawsze mi się udaje jeść perfekcyjne posiłki, ale samo próbowanie nowych przepisów sprawia mi frajdę. Dziś mam dla Was przepis na domową granolę z patelni, z której będziecie mogli zrobić sobie deser jak na zdjęciu powyżej.
Szybka granola z patelni
Potrzebne składniki na granolę
- 50 g płatków owsianych
- 50 g płatków orkiszowych
- 15 g amarantusa preparowanego
- 50 g orzechów laskowych
- 50 g orzechów włoskich ( wykorzystałam w końcu zapasy zimowe)
- 10 g jagód goji
- 30 g żurawiny suszonej
- 100 g miodu
- łyżka masła
- szczypta soli
Jak zrobić domową granolę?
Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki, a potem dodaj miód. Dokładnie połącz.
Na patelni rozgrzej masło i wsyp powstałą masę. Podsmażaj kilka minut, a potem wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i poczekaj, aż granola przestygnie.
Potem możesz jeść z czym chcesz i jak chcesz! :)
Skorzystałam, że Mąż tego dnia pracował w domu i zrobiłam nam pyszne drugie śniadanie.
Granolę przełożyłam puddingiem z chia i jogurtem naturalnym. Na górę położyłam maliny i kawałki banana. Posiłek może mało dietetyczny, ale wygląda zachęcająco prawda?
Macie jakieś swoje patenty na pyszne drugie śniadania? Może się podzielicie ze mną przepisami?
Pozdrawiam serdecznie.
Ula
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz mi komentarz :)