Lubię wiedzieć, że dobrze się odżywiam. Świadomie wybieram produkty, chociaż często nie są on light. Lubię jak jest kolorowo i ładnie podane. Nie zawsze mi się udaje jeść perfekcyjne posiłki, ale samo próbowanie nowych przepisów sprawia mi frajdę. Dziś mam dla Was przepis na domową granolę z patelni, z której będziecie mogli zrobić sobie deser jak na zdjęciu powyżej.
Szybka granola z patelni
Potrzebne składniki na granolę
- 50 g płatków owsianych
 - 50 g płatków orkiszowych
 - 15 g amarantusa preparowanego
 - 50 g orzechów laskowych
 - 50 g orzechów włoskich ( wykorzystałam w końcu zapasy zimowe)
 - 10 g jagód goji
 - 30 g żurawiny suszonej
 - 100 g miodu
 - łyżka masła
 - szczypta soli
 
Jak zrobić domową granolę?
Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki,  a potem dodaj miód. Dokładnie połącz.
Na patelni rozgrzej masło i wsyp powstałą masę. Podsmażaj kilka minut, a potem wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i poczekaj, aż granola przestygnie.
Potem możesz jeść z czym chcesz i jak chcesz! :)
Skorzystałam, że Mąż tego dnia pracował w domu i zrobiłam nam pyszne drugie śniadanie. 
Granolę przełożyłam puddingiem z chia i jogurtem naturalnym. Na górę położyłam maliny i kawałki banana. Posiłek może mało dietetyczny, ale wygląda zachęcająco prawda? 
Macie jakieś swoje patenty na pyszne drugie śniadania? Może się podzielicie ze mną przepisami?
Pozdrawiam serdecznie.
Ula


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz mi komentarz :)