TRUFLE CZEKOLADOWE
Składniki:
- gorzka czekolada 3 tabliczki (3 x 90 g )
 - śmietanka 30% 330 ml
 - masło 30 g
 - migdały łuskane 50 g
 - kakao 2 łyżki
 - wiórki kokosowe
 
Wykonanie:
Czekoladę połam na kostki, wrzuć do miski. 
Śmietankę wlej do rondelka i podgrzej razem z masłem, potem dodaj do czekolady i dokładnie wymieszaj.
Powstałą masę ostudź i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Nabieraj porcję masy wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj w pokruszonych migdałach, w przesianym kakao, albo w wiórkach kokosowych.
Powstałe trufle wstaw ponownie do lodówki do schłodzenia.
Smacznego!
Ps. Przepis pochodzi z Moje smaki życia.
W oryginale zamiast wiórek kokosowych jest kolorowa posypka.
Moje trufle układałam w mini foremkach do babeczek. 
Udanej niedzieli Łasuchy!
Aż mi ślinka pociekła,co tam dieta,idę po czekolady,miłej niedzieli
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie :))))
OdpowiedzUsuń