Kolejny przepis, tym razem jest to wypadkowa kilku dań, które kiedyś jadłam.
Jak to u mnie, jest prosto i smacznie (ależ ja skromna jestem)!
Makaron z pieczarkami
Składniki na cztery porcje
- makaron (rurki lub świderki)400g
 - pieczarki ok. 300g
 - filety z indyka (można dodać kurczaka) 400g
 - brokuł
 - pół cebuli zwykłej
 - pół cebuli czerwonej
 - mascarpone
 - przyprawa do kurczaka
 - sól do gotowania makaronu
 - koperek
 
Wykonanie:
Podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka posypanego przyprawą. Odkładamy i na patelni dusimy pieczarki pokrojone w kostkę (nie za drobno!) z posiekanymi cebulami. W tzw. międzyczasie wkładamy brokuła do osolonego wrzątku na 3 minuty, odcedzamy.
Gotujemy makaron.
Do podduszonych pieczarek dodajemy podsmażonego kurczaka, kawałki brokuła, dwie łyżki mascarpone i posiekany koperek. Mieszamy razem z makaronem i od razu zjadamy.
Smacznego!
Ps. Fotki nie zdążyłam zrobić...
Brzmi smakowicie :)))
OdpowiedzUsuńNa pewno był pyszny :)))
OdpowiedzUsuń